Čečeni ušli u bazu Azova, pod vodstvom Kadirova provode “čišćenje”, objavili su Rusi

Basurin je dodao da separatističke snage nastavljaju “čišćenje” i provjeravaju svaki kvadratni metar zbog “napuštenih mina”.

Jedinice tzv. Donjecke Narodne Republike u potpunosti kontroliraju predgrađe Mariupolja, rekao je predstavnik Narodne policije Eduard Basurin, javlja RIA Novosti, prenosi N1.

“Situacija u Mariupolju je veoma složena. Predgrađe Mariupolja je potpuno pod našom kontrolom, borbe se i dalje vode u središnjem dijelu“, rekao je.

Basurin je dodao da separatističke snage nastavljaju “čišćenje” i provjeravaju svaki kvadratni metar zbog “napuštenih mina”.

Mariupolj je a blizu 450.000 stanovnika drugi po veličini grad u regiji, odmah nakon Donjecka. Nakon što su ga separatisti zauzeli 2014., u lipnju iste godine došao je ponovno pod kontrolu ukrajinskih vlasti.

7. ožujka 2022. godine grad je opkoljen od separatističkih jedinca, ruske vojske i Čečena. Mariupolj je posebno zloglasan grad kod Rusa jer se u njemu nalazi nacionalistički puk “Azov”, protiv čijih boraca su u Moskvi pokrenuti kazneni postupci.


Moskovski mediji su objavili informaciju kako su ruski marinci i Čečeni zauzeli bazu “Azova”, a operaciju navodno osobno predvodi čečenski lider Ramzan Kadirov.

Međutim, ove informacije nisu potvrđene s ukrajinske strane.

Već više od mjesec dana traje ruska agresija na suverenu Ukrajinu. Prema podacima UN-a, zbog rata u ovoj zemlji raseljeno je svako četvrto ukrajinsko dijete.

SOURCEBild.ba
Previous articleUkrajinci se pohvalili da su zarobili zloglasnu snajperisticu Bagiru, plaćenicu iz Srbije koja je nekad bila časna sestra
Next articleKaramatić: Herceg Bosna ili drugi naziv, najmanje nam je bitno
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments