Cijela Hrvatska najradije bi nam dala trofej da prestanemo ‘kmečati’

Foto: HNK HAjduk Split

Nakon objave imena novog predsjednika Hajduka, danas je Lukša Jakobušić predstavljen javnosti.

U kino dvorani stadiona na Poljudu riječ je prvi uzeo predsjednik Nadzornog odbora kluba Benjamin Perasović.

– Novi predsjednik Hajduka je Lukša Jakobušić. Hvala predsjedniku Marinu Brbiću jer je podnio veliku žrtvu za Hajduk. Prirodno je želio otići nakon one skupštine kluba, a mi smo ga zamolili da ostane i jako nam je puno to značilo, tako da izbor provedemo temeljito i na način na koji smo željeli. Ovaj NO je na polovici svog mandata, a izbor predsjednika je najvažniji zadatak NO-a, rekao je Perasović, nakon čega je riječ preuzeo Jakobušić.

– Ponosan sam što sam ovdje u punom smislu te riječi. Na početku bih čestitao Torcidi rođendan. To je bilo spektakularno i moćno. Torcida je moćna. I nije problem što je moćna, ali je problem što Hajduk nije moćan. Ja sam bio član Torcide i išao sam na gostovanja, ali nisam za govor mržnje. Vidjeli smo što Torcida znači. Kad treba braniti domovinu, prvi su. Kad treba dati krv, prvi su. Požar, poplava, oni su tu. Ali to ne znači da prihvaćam govor mržnje, rekao je i nastavio s kritikom Našeg Hajduka, prenosi HRT.

– Ima nekih stvari u modelu Našeg Hajduka koje treba iskorigirati. Svi želimo Hajduku da mu bude bolje i to je sukus svega. Ono što se trenutno događa, svi ste toga svjesni, a nitko o tome ne govori. Ne poštuju nas. Ja razumijem da nas ne vole, ali nas ne poštuju. Rugaju nam se, rekao bih i s pravom, a mi im dajemo povoda za to. A onda dođe najgora faza, a ta je da te žale. Imam dojam da bi nam cijela Hrvatska najradije dala trofej da prestanemo “kmečati”. Imam osjećaj da svima idemo na živce. Vjerujem da je bolja situacija da ne bih ni bio tu. Imam puno mana, ali ulazim u ovo s dvije ključne stvari, poštenje i neovisnost. Tu neću raditi kompromise.


Objasnio je potom novi čelnik Splićana zašto se odlučio preuzeti ovu zahtjevnu funkciju.

– Želim moćan Hajduk, da mu vratimo dignitet. Najprije kroz funkciju predsjednika, a onda na svim razinama. Nema podjela, potrebno nam je jedinstvo. To mi je bitno. Nije ili jesmo ili nismo. Jesam, rekao je.

Bild.ba

Previous articleVukoja: Konstitutivnost tri naroda kao temeljno načelo Ustava BiH
Next articleDeseci tisuća muslimana na ulicama zbog karikatura Muhameda: Svi smo mi vojnici