Cijeli svijet se pita je li glavni svjetski diktator umro

Foto: AP
Cijeli svijet se pita je li glavni svjetski diktator umro
Foto: AP

Svjetski mediji prenose informaciju da je Kim Jong Un, sjevernokorejski lider, u vegetativnom stanju. Neki čak izvještavaju da je umro, iako potvrde o njegovoj smrti nema.

Svjetski mediji već nekoliko dana izvještavaju o zdravstvenom stanju Kim Jong-Una, a sve su prisutniji izvještaji koji kažu ili eksplicitno tvrde da je sjevernokorejski diktator mrtav.

New York Times još je prije pet dana izvijestio da je sjevernokorejski diktator imao ozbiljne zdravstvene probleme s kardiovaskularnim sustavom. Danas New York Post navodi da je Kim Jong Un u vegetativnom stanju, a i da se “priča da je umro”, prenosi BHRT.

Službene potvrde o njegovom zdravstvenom stanju zasad nema. Ako se nagađanja pojedinih medija pokažu istinitim, zemlja će po kratkom postupku morati pripremiti tranziciju vlasti.

Medicinski stručnjaci iz Kine poslanii su navodno u Sjevernu Koreju kako bi pomogli Kim Jong-Unu, koji je navodno teškog stanja.


Japanski mediji prenose kako je vrhovni vođa u vegetativnom stanju nakon operacije srca. On je operaciji podvrgnut ranije ovog mjeseca, javlja BHRT.

New York Times potvrđuje da su medicinski stručnjaci iz Kine otišli u Sjevernu Koreju.

Bild.ba

Previous articleKorona nije skinula maske!
Next articleUmjereno do pretežno oblačno danas
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments