Članovi Kriznog stožera RH primili cjepivo protiv korone

Krajem prošle godine započelo je cijepljenje protiv Covida-19 u Hrvatskoj s prvim odobrenim cjepivom od strane Europske agencije za lijekove (EMA), ono BioNTech/Pfizer.

U utorak se prvi pred kamerama cijepio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a nakon njega cijepila se i profesorica Alemka Markotić.

Prvi hrvatski epidemiolog Krunoslav Capak također je primio cjepivo protiv Covida-19 u sklopu akcije promoviranja cijepljenja među stanovništvom. Capak je ranije u utorak rekao da je od početka cijepljenja 27. prosina prošle godine zabilježeno šest nuspojava od cjepiva.

“To je jedini ispravni stav i tehnologija koja spašava živote”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš koji se svima zahvalio i ocijenio ovo dobrim putem za izlaskom iz pandemije.

“Bio sam u nedoumici što i sam napraviti, i nakon konzultacija sa strukom, apsolutno podržavam cijepljenje, cijepit ću se kada moj stečeni prirodni imunitet padne. Tražiti dodatnu zaštitu kad nema dovoljno cijepljenja, ne smatram etički. U ovom trenutku sigurno bih nekom to cjepivo oduzeo. Nisam jedini koji je prebolio bolest, imamo ih 214 tisuća. Svi mi koji smo tri do 6 mjeseci od bolesti se u ovom trenutku ne bi trebali cijepiti, nego kad njihov stečeni imunitet se degradira”, rekao je Beroš i poručio da će se cijepiti kroz tri mjeseca i to javno, prenosi Direktno.hr.


Bild.ba

Previous articleFotografija Rakitna iz zraka prilikom ispraćaja tragično preminulih
Next articleDodik napustio bolnicu i poručio: Banja Luka je srpski grad, priča o ikoni je izmišljena