Ćosić: Takozvani probosanski patrioti ovu zemlju koriste kao mehanizam diskriminacije

Screenshot
Screenshot

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić kazao je tijekom gostovanja na RTV Herceg Bosne kako “probosanski patrioti” BiH koriste kao mehanizam za diskriminaciju onih koji se ne mogu sami izboriti za svoja prava.

-Znamo kakvi su odnosi snaga, znamo tko ima većinu, tko preglasava i u banalnijim stvarima, a kamo li u tako važnim stvarima. Treba javno o tome raspravljati, stvarati klimu u kojoj će se akteri ovoga društva ponašati odgovorno i u kojoj neće nitko neće koristiti svoju poziciju makar ona bila izražena kroz brojnost ili veći broj ruku da bi diskriminirao druge – ocijenio je.

Kazao je i da su oni koji diskriminiraju zapravo najveća prijetnja sustavu.

-Ozbiljna politika mora shvatiti da je svaki vid diskriminacije, svako narušavanje legitimiteta sustava, najveća prijetnja samom sustavu, a ne pojedincima ili skupinama koje se diskriminiraju – rekao je Ćosić apelirajući na ‘probosanske patriote’ da budu stvarni patrioti ako vole ovu zemlju i da joj učvršćuju temelje, a ne da je koriste kao mehanizam za diskriminaciju onih koji se nisu u mogućnosti sami izboriti za svoja prava.

O čemu se još pričalo u emisiji, pogledajte u objavi Hrvatskog medijskog servisa.


Bild.ba

Previous articleTužne brojke: Britanija je blizu 20 tisuća mrtvih
Next articleProšlo je 27 godina od zločina mudžahedina nad Hrvatima Miletića