Čović u Stocu: Ekonomska stabilnost i zdravlje stanovnika prioritet

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović posjetio je danas općinu Stolac, gdje se sastao s načelnikom općine Stjepanom Boškovićem, predsjednikom OV Stolac Željkom Babićem te dopredsjedateljem Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mladenom Boškovićem.

Na sastanku se razgovaralo o stanju u ovoj općini, mjerama koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa te kako se ova situacija odrazila na zdravstvo, gospodarstvo i funkcioniranje općine i službi.

Zaštita zdravlja stanovnika, potom i ekonomska stabilnost iskazane su kao prioritet, na čemu će se u budućem razdoblju aktivno voditi računa pri donošenju svih odluka, kao i potrebitih mjera za ubrzani gospodarski oporavak, dok je ukupno stanje ocijenjeno stabilnim.

Socijalna strana također se ne smije zaboraviti u ovoj situaciji. Stoga je potrebno učiniti i dodatne napore da bi se svako radno mjesto očuvalo, a suradnja s gospodarstvenicima i poduzećima potrebna je kako bi se osigurao njihov brži oporavak i daljnji rad, istaknuto je.

Pri ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica općinama će, osim županijskih potpora, stići i planirani transferi iz federalnog proračuna, na čemu se zalažu dužnosnici HDZ-a BiH, jer je pomoć sa većih razina neophodna za brže prevladavanje krize i mogućih posljedica.


Osim zdravstveno gospodarskih tema, prilikom sastanka govoreno je i o uobičajenim aktivnostima na području općine Stolac, stanju u cestovnoj infrastrukturi, poljoprivredi, prosvjeti i kulturi.

Prilikom posjete iskazana je zahvala predsjedniku Čoviću na posjeti i sveukupnoj potpori ovoj općini i svim projektima.

Bild.ba

Previous articleGlamoč: Karantenu na Bjelavama napustilo 60 osoba
Next articleHDZ isključila niz istaknutih članova iz HBŽ, među njima i načelnik Tomislavgrada