Crna Gora bez novozaraženih!

Ilustracija
Ilustracija

Crna Gora bilježi pad novozaraženih i rast broja oporavljenih te je vlada u utorak ublažila ograničenja dopustivši građanima boravak izvan kuće do 23 sata, a trgovinama rad do 22 sata.

Nove mjere objavilo je crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Također, ublažavanjem mjera dopuštena je rekreacija na javnim površinama, ali uz obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije.

Općini Tuzi, koja je gotovo četiri tjedna bila u karanteni pošto je u njoj otkriveno žarište koronavirusa, ukinute su posebne mjere, tako da od sutra za stanovnike te općine vrijede pravila kao i za sve građane Crne Gore.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša rekao je da ublažavanje mjera ne znači popuštanje u nadzoru i kontroli, već poboljšanje uvjeta.


“Naša epidemiloška situacija je mnogo povoljnija, nego što je bila ranije, jer Crna Gora danas nije imala novozaraženih koronavirusom, a analizirano je 210 uzoraka”, priopćio je Mugoša.

Na Covid-19 je provedeno 5085 testova, što pokazuje da Crna Gora prednjači po broju testiranih u odnosu na broj stanovnika među zemljama Zapadnog Balkana.

Ukupan broj oboljelih od koronavirusa u Crnoj Gori je 313, od kojih se 101 osoba izliječila, a pet je preminulo od posljedica zaraze.

Crnogorski premijer Duško Marković jučer je zatražio od nadležnih organa da pripreme plan ublažavanja mjera zaštite od epidemije koronavirusa, koji mora biti “precizan i održiv” i sastavljen od nekoliko faza tijekom idućih 45 dana.

Bild.ba

Previous articleEuropski parlament traži hitni fond za medije
Next articleOdlične vijesti: Dječak (9) pozitivan na koronavirus bio u kontaktu sa 172 osobe, nijednu nije zarazio!