Državljani Srbije uhićeni jer su napali policajce u Banja Luci

Državljani Srbije uhićeni jer su napali policajce u Banja Luci

Foto: Anadolija

Dvojica državljana Srbije uhićeni su u Banjoj Luci zbog napada na policajce u tom gradu prije nekoliko dana, a prethodno su upozoravani da se smire.

Uhićenje A.S. iz Srbije, zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo “napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti”, izvršili su pripadnici Policijske uprave Banja Luka i Specijalne antiterorističke jednice (SAJ) MUP-a RS 24. travnja oko 22.30 sati.

Slobode je lišen i M.J. također iz Srbije zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo “sprečavanje službene osobe u vršenju službene dužnosti”, javlja BHRT.

Uhićeni su u više navrata s balkona zgrade vrijeđali policijske službenike, govoreći im riječi uvredljivog sadržaja, i na taj način narušavali javni red i mir.

Dolaskom na navedenu adresu upozoreni su da prestanu činiti prekršaje, ali su se oglušili na naređenje i fizički napali policijskog službenika, nakon čega su lišeni slobode.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, a uhićeni su 25. travnja predati nadležnim u Službi za poslove sa strancima BiH.

Bild.ba