Poznat uzrok smrti studentice iz Tuzle

Poznat uzrok smrti studentice iz Tuzle

Zastoj srca uslijed uzimanja velike količine medikamenata, odnosno trovanje tabletama uzrok je smrti 23-godišnje Adise Atiković iz Tuzle, čije je beživotno tijelo pronađeno prošlog tjedna, potvrđeno je za Klix.ba.

Smrt studentice četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli šokirala je bosanskohercegovačku javnost, a beživotno tijelo pronađeno je u šumskom predjelu naselja Ilinčica, dan nakon što je obitelj policiju obavijestila o njenom nestanku.

Kako je Klix.ba ranije pisao, pored Adisinog tijela, na kojem nisu utvrđeni tragovi nasilja, a koje se nalazilo u njenom automobilu marke Ford Fiesta, pronađena je veća količina tableta, što je ukazivalo na moguće samoubojstvo.

Postupajući tužitelj naredio je obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, a na kraju je i potvrđeno da je riječ o samoubojstvu.

“Obducent nam službeno još uvijek nije dostavio nalaz, ali je obavijestio tužitelja da je smrt nastupila zbog zastoja srca uslijed uzimanja velike količine medikamenata, odnosno riječ je o trovanju tabletama”, kazao je za Klix.ba glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije Admir Arnautović.

Dvadesettrogodišnja Adisa Atiković sahranjena je protekle subote, a na vječni počinak u nevjerici su je ispratili članovi obitelji, rodbina, prijatelji i kolege s fakulteta.

Podsjećamo, 23-godišnja djevojka od kuće se udaljila u ponedjeljak uvečer 31. svibnja, a posljednji put je locirana u svom automobilu jedan sat poslije ponoći u živiničkom naselju Ciljuge.

Osim policije, za njom su tragali još i članovi obitelji, prijatelji i Interventna služba spašavanja iz Živinica, ali nažalost njeno tijelo je pronađeno u šumskom predjelu Ilinčice u srijedu u poslijepodnevnim satima.

Razlozi zbog kojih se mlada djevojka odlučila na samoubojstvo za sada nisu poznati, prenosi Klix.

Bild.ba