Poznati novi detalji stravičnog ubojstva: Ubio ga i bacio u bunar

Poznati novi detalji stravičnog ubojstva: Ubio ga i bacio u bunar

Bogdan Vajukić (23) iz Koljana kod Laktaša je, nakon ubojstva Gojka Veselića (76), priveden u policiju, ali ne zbog ubojstva, već pokušaja provale u susjednu kuću. Za to vrijeme starčevo tijelo je ležalo u dvorištu i kada je pušten iz policije, Vajukić se vratio na mjesto zločina i bacio ga u bunar pun vode, piše Avaz.

Obdukcijom je utvrđeno da je starac pretučen nasmrt i mrtav bačen u bunar. Imao je višestruke ozljede glave, grudnog koša, kao i unutarnje ozljede nanesene šakama i nogama. Vjeruje se da je ubijen u nedjelju oko 18.30 sati, a u ponedjeljak je bačen u bunar.

Klupko zločina se počelo odmotavati tek dan kasnije, kada je Veselićeva kćerka prijavila nestanak oca, a Vajukić ponovo uhićen.

Ispostavilo se da je kritične noći u dva navrata pokušao provaliti u kuću Danice Stanić (86), Veselićeve prve susjede. Sumnja je da je ubojstvo počinjeno između dva pokušaja provale. S Danicom je u kući bila njena kćerka Gordana Božić, koja je kazala da je sretna što je živa.

U nedjelju navečer čula sam lupanje pred kućom i neko je pokušao otvoriti vrata. Galamila sam i provalnik je otišao.

Čula sam auto kako se udaljava, a farovi su bili ugašeni – priča Gordana. Ona kaže da je nedugo zatim čula galamu koja je dopirala iz Veselićeve kuće, koja je nekih 200 metara udaljena od njene. Kada se galama stišala, ponovo je uočila automobil ugašenih farova da ide prema njezinoj kući.

Iznenada nam je neko došao na vrata. Počeo je lupati i razbijati. Majka i ja smo se prestravile. Provalnik je razbio staklo na ulaznim vratima, provukao ruku i iznutra pokušavao otključati, ali nije uspio. Gledala sam smrti u oči – kroz suze priča Gordana.

Krenula je da pozove muža telefonom, koji joj od straha ispadao iz ruku.

Vrištala sam i vikala ”milicija, milicija”. Mislila sam da će nas obje ubiti. Majka je govorila: “Nek ubiju mene, samo da tebe poštede.”

Bile smo u šoku i mislila sam samo „da mi je sina još jednom vidjeti“. Valjda je provalnik čuo da nekog zovemo i onda je pobjegao – kaže Gordana.

Ubrzo su njen muž i sin stigli, a nedugo za njima pred kuću je stiglo Vajukićevo društvo, koje se ispričavalo te reklo da će posvjedočiti da je pokušao provaliti u njihovu kuću. Ispostavilo se da je Vajukić taj cijeli dan pio s društvom kod svoje kuće.

On i Dejan P. krenuli su po cigarete, kada je Vajukić odlučio skrenuti prema selu s namjerom da nekog opljačka. Istu večer Vajukić je uhićen zbog pokušaja provale u kuću susjeda. Iako je policija bila na svega 200 metara od Veselićevog tijela, u tom trenutku nisu ni znali za ubojstvo i Vajukića su u ponedjeljak pustili na slobodu.

Od mještana doznaje se da se taksijem vratio u selo i pokušao prikriti tijelo. U snijegu su pronađeni tragovi stopa koji ukazuju da je pješke od svoje kuće došao do Veselića. Tijelo, koje je bilo nasred dvorišta, umotao je u posteljinu i bacio u bunar.

Tragajući za nestalim, policija je došla do Vajukića i uhitila ga.

Bogdan Vajukić ima bogat kriminalni dosje. Jučer se trebao pojaviti na suđenju u Okružnom sudu u Banjoj Luci po optužnici za premlaćivanje, otmicu i pljačku S. Ć. (27). Njega je 2018. presreo, pretukao, nagurao u svoje vozilo i ukrao 500 KM, da bi ga povrijeđenog izbacio iz automobila, gdje ga je pronašla policija.

Nedavno je privođen zbog nasilja u obitelji. Mještani kažu da je odrastao bez oca te da je bio problematičan još od osnovne škole. Inače, ubijenog Veselića je dobro poznavao, prenosi Avaz.

Bild.ba