Splitska policija kod trojice muškaraca našla hrpu droge i ručne bombe

Splitska policija kod trojice muškaraca našla hrpu droge i ručne bombe

Policijski službenici splitske Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 26-godišnjakom provedeno zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a 37-godišnjak i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, jučer, 21. lipnja, obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje navedeni zajednički koriste na kaštelanskom području.

HRPA DROGE I RUČNE BOMBE

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 319.3 grama droge marihuane, 166.6 grama droge speed, 122 grama droge hašiš, 45 stabljika indijske konoplje te dvije ručne bombe, jedno metalno kućište ručne bombe bez punjenja i 3 upaljača za ručnu bombu.

Nadalje, utvrđena je sumnja da su zajednički i dogovorno nabavljali, pakirali i prodavali drogu te da su tijekom protekle godine zainteresiranim kupcima prodali oko šest kilograma marihuane.

Protiv njih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su predani policijskom pritvorskom nadzorniku.

Bild.ba