Crnadak: Najbolje je da CIK zaustavi izborni proces u Doboju

Opozicione stranke u Doboju – PDP, SDS, DNS, Socijalistička partija i Pokret slobodnih građana počeli su prosvjedi zbog, kako tvrde, očigledne izborne krađe koja se događa u tom gradu.

U Doboju je i jutros prilikom otvaranja biračkog mjesta došlo do incidenta u kojem je morao intervenirati MUP, a sada su opozicione stranke u ovom gradu uvjerene kako je došlo do narušavanja kompletnog izbornog procesa.

U izjavi za javnost koju potpisuje šef Glavnog izbornog stožera PDP-a Igor Crnadak, navodi se kako se vlast u Doboju ponaša kaubojski te da nadležne institucije podhitno moraju reagirati.

– Posmatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta, čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran jer je priprema biračkog mjesta i glasačkih listića obavljena bez nadzora opozicionih posmatrača – ističe Crnadak.

PDP će zbog svih događanja uputiti žalbu CIK-u.


–  Najbolje rješenje je da CIK BiH zaustavi izborni proces u Doboju i poništi sve današnje aktivnosti, te zakaže održavanje izbora u Doboju u drugom terminu- zaključio je Igor Crnadak.

Bild.ba

Previous articleOtvorena biračka mjesta u Vitezu i Busovači
Next articleDodik: “BIH je rasuta i neodrživa, neće se održati”