Cvijanović: Oko 10. svibnja moguće ukidanje izvanrednog stanja u RS

Željka Cvijanović, predsjednica RS

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je opredjeljenje institucija RS da što prije bude ukinuto izvanredno stanje i da se, što je moguće više, vraćamo normalizaciji rada institucija, ali i života građana.

Na pitanje Srne koliko je realno da, u skladu s prethodnim najavama, izvanredno stanje bude ukinuto tijekom svibnja, predsjednica RS je istaknula da je cilj institucija RS da to bude što prije i s tim u vezi su i najavljena ublažavanja određenih mjera koje su na snazi već tjednima.

Cvijanović je pojasnila da će, naravno, neke mjere koje se odnose na socijalnu distancu i osobnu zaštitu pojedinaca, kao i zabranu većih okupljanja ostati na snazi još neko vrijeme, kao što je to slučaj i u svim drugim zemljama.

“Ako se stvari budu odvijale prema planu i ako uspijemo epidemiološku situaciju držati pod kontrolom, vjerujem da će i Vlada Republike Srpske već negdje oko 10. svibnja predložiti da se s režima izvanrednog stanja vratimo na izvanrednu situaciju i da nastavimo s postupnim uvođenjem funkcioniranja društva u neki redovniji režim”, naglasila je predsjednica Republike Srpske.

Bild.ba


Previous articleHrvatska popušta mjere u tri faze, škole se djelomično otvaraju od 11. svibnja
Next articleU ponedjeljak “postupan nastavak” radova na Notre-Dameu u Parizu