Dan Republike: Sve spremno za svečani defile u Istočnom Sarajevu, Kostrešević se zahvalio kolegama iz MUP KS i FBiH

Pritom određeni dio ljudstva i tehnike prošao je preko Federacije BiH, i sve je proteklo u najboljem redu.

Sve je spremno za svečani defile povodom 9. siječnja, dana Republike Srpske koji će danas u 14 sati početi u Ulici Stevana Nemanje u Istočnom Sarajevu, potvrdio je Siniša Kostrešević, ravnatelj policije Republike Srpske.

U tijeku je formiranje ešalona koji će se prvi put predstaviti građanima Istočnog Sarajeva povodom Dana Republike Srpske, prenose Nezavisne novine.

“Što se tiče svečanog defilea sve je spremno. Imamo 37 ešalona. Tu je između ostalog 13 ešalona policije, počasna jedinica Republike Srpske i helikopterski ešalon”, rekao je Kostrešević.

Pošto se defile prvi put organizira izvan Banjaluke to je za policiju predstavljalo i poseban sigurnosni izazov.

Pritom određeni dio ljudstva i tehnike prošao je preko Federacije BiH, i sve je proteklo u najboljem redu.


“S obzirom na to da 8.000 policajaca sudjeluje u čitavom defileu ove godine bilo je značajno teži zadatak nego ranijih godina kada se sve događalo u Banjaluci. Ovom prilikom se zahvaljujem na suradnji i kolegama iz Federacije BiH i MUP-a Kantona Sarajevo, koji su nam izašli u susret. U svim aspektima organizacije smo zadovoljni i nismo zabilježili niti jedan sigurnosni incident”, rekao je Kostrešević.

SOURCEBild.ba
Previous articleNovi ministar: “Ne smiju prekršitelji zakona mahati terorističkim zastavama, jer time potiču terorizam”
Next articlePočeo opći štrajk prosvjetara u ŽZH: Druga OŠ Široki Brijeg, dvije područne škole, te pojedinci u nekim školama nisu pristupili štrajku
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments