Dan širokobrijeških branitelja i obljetnica zaustavljanja tenkova JNA: Mimohod i mini maraton istog dana

Grad Široki Brijeg objavio je program svečanosti obilježavanja Dana širokobrijeških branitelja i 31. obljetnice zaustavljanja tenkova JNA.

Grad Široki Brijeg objavio je program svečanosti obilježavanja Dana širokobrijeških branitelja i 31. obljetnice zaustavljanja tenkova JNA.

U subotu, 7. svibnja, bit će održan mini mataron Polog – Široki Brijeg kao i mimohod s ratnim zastavama.

Tog dana u 8:00 sati bit će održana biciklistička tura ”Put spasa” Mostar – Goranci – Bile – Polog (Start je ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, a cilj je u Pologu.)

U 10:00 sati bit će održan tradicionalni mini maraton Široki Brijeg – Polog. Potrebno je istaknuti kako je start maratona kod Druge osnovne škole Široki Brijeg, a cilj kod spomen obilježja u Pologu.

U dosadašnjim maratonima start je bio u Pologu. Dionica je duga cca 9 km.


U 11:00 sati kod spomen obilježja zaustavljanja tenkova u Pologu bit će održana prigodna obraćanja kao i dodjela priznanja i nagrada sudionicima mini maratona i biciklističke ture.

Program će biti nastavljen u 17:00 sati svetom misom za poginule i umrle branitelje u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

U 18:00 sati od Pecare do Trga širokobrijeških žrtava bit će održan svečani mimohod s ratnim zastavama. nakon čega će biti održano polaganje vijenaca i paljenje svijeća te prigodna molitva.

Program će završiti svečanom akademijom s početkom u 19:00 sati u kinu Borak dok će u 20:00 sati na Gradskoj tržnici biti održano prigodno druženje.

U ponedjeljak, 9. svibnja, u 19:00 sati u Franjevačkoj galeriji i muzeju bit će održan koncert Glazbene škole Široki Brijeg ”Večer hrvatske glazbe”.

SOURCEBild.ba
Previous articleAnonimni izvori u Vladi: Evo kada će Finska donijeti službenu odluku o ulasku u članstvo NATO-a
Next articleZelenski upozorava: ‘Invazija na Ukrajinu mogla bi prouzrokovati globalnu krizu hrane. Rusija blokira našu privredu’
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments