Danas se nastavlja Bundesliga, nogomet više neće izgledati kao prije

Foto: EPA
Foto: EPA

Danas se nastavljaju nogometna natjecanja u prvoj i drugoj njemačkoj Bundesligi.

Nogomet će izgledati na terenu kao i prije pandemije koronavirusa, uz dodatak da će treneri momčadi umjesto tri imati pravo na pet izmjena.

Van terena, ništa neće biti kao ranije. Naime, publike na stadionama ne smije biti zbog epidemioloških mjera, nema skupnog fotografiranja prije utakmice, igračima je rečeno da ne smiju pljuvati na teren, a i proslave pogodaka će izgledati drukčije.

Igrači će, nakon što momčad postigne pogodak, moći otići prema korner zastavici kako bi ih fotoreporteri uslikali, ali neće biti karakterističnog ragbijevskog skakanja igrača na igrača zbog proslave pogotka, piše BHRT.

Druga promjena na koju će igrači također morati naviknuti jest fizičko distanciranje i nošenje maski prije početka susreta, a i klupa momčadi će biti prorijeđene uz razmak između trenera i igrača.


Nije poznato što će se dogoditi ni ako pandemija ponovno bukne u nekoj momčadi, a dva igrača Dynamo Dresedena iz “donjeg doma” njemačkog nogometa pozitivna su na koronavirus pa je cijela momčad u samoizolaciji.

Na rasporedu je šest utakmica danas, dvije sutra i jedna u ponedjeljak.

Bild.ba

Previous articleBez zaštitne maske 57 osoba, 27 prekršilo policijski sat u RS
Next articleGradonačelnik Varšave kandidat opozicije za predsjednika Poljske