Deseta generacija kadeta Granične policije BiH položila prisegu

Granične
Granične

Nakon što je deseta generacija kadeta Granične policije BiH uspješno prošla obuku, 99 kadeta potpisalo je svečanu prisegu, a ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić uručio im je rješenja o činovanju, rješenja o raspoređivanju i ugovore o radu.

Kadeti su primljeni na probni rad od 12 mjeseci u kojem će obavljati poslove granične kontrole i nadzora graničnog pojasa.

Galić je tom prigodom istaknuo kako je u trenutku brojnih izazova s kojima se susreće Granična policija BiH, ovo važno kadrovsko pojačanje za tu policijsku agenciju.

-Ne dvojim u vašu odlučnost i predanost da prihvatite sve profesionalne izazove. Ponosno nosite policijsku odoru i budite uzor u svojoj obitelji i cijeloj zajednici. Vaša profesija veoma je značajna i zahtjevna, a od vas se očekuje da permanentno radite na svom stručnom i profesionalnom usavršavanju, zakonito i dosljedno, ne praveći nikakve razlike prema bilo kome. Odabrali ste pravi, ali trnovit put kojim ćete ići tijekom svog profesionalnog rada. Budite ustrajni i ponosno obranite titulu koju nosite – poručio je Galić mladim kolegama.

Ovo je prva generacija kadeta koja je školovana po nastavnom planu i programu osnovne obuke usklađene sa standardima Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu FRONTEX.


Za najboljeg među kadetima proglašen je Miloš Bojanić s prosjekom 5.0, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Bild.ba

Previous articleFabregas: Moja prabaka pobijedila je virus, a ima 95 godina
Next articlePuljić i Tegeltija pričali o vjerskom doprinusu suzbijanja korone