Detalji smrti četvero mladih kod Vinkovaca: Bili u kafiću, išli po hranu pa poginuli

MUP

Noćas sat vremena iza ponoći u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su poginule četiri mlade osobe.

Kako je priopćeno iz PU vukovarsko-srijemske, 19-godišnji vozač je uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste izgubio nadzor nad osobnim automobilom Audi đakovačkih registracijskih oznaka, sletio s kolnika i udario u obiteljsku kuću. 

Uslijed udara, 19-godišnji vozač, 18-godišnja suvozačica te 18-godišnji i 20-godišnji putnik na stražnjem sjedištu smrtno su stradali na mjestu prometne nesreće. 

Tri mladića i djevojka bili u kafiću, htjeli su otići na burek

Nakon stravične nesreće u noći na četvrtak u Starim Mikanovcima, a u kojoj su život izgubila dva Vrbičanina, jedan Mrzovićanin i mlada Mikanovčanka čije je podrijetlo iz Vribe, svi u dobi od 18 do 20 godina, semeljački kraj zavijen je u crno. Njegova dva susjedna sela, Vrbica i Mrzović, ne pamte ovakvu tragediju. 


Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, četvero mladih bilo je sinoć u kafiću u Vrbici i pri njegovom zatvaranju odlučilo je u susjedne Stare Mikanovce otići na burek te djevojku iz tog sela ujedno i povesti kući. 

Sjeli su u Audi koji je vozio mladi 19-godišnji Mrzovićanin te su već po izlasku iz Vrbice razvili veliku brzinu zbog koje je automobil izletio s ceste i na ulazu u Stare Mikanovce udario u kuću koja je u izgradnji. Na cesti između Vrbice i Mikanovaca je zavoj, iza vrbičkog groblja.

“Za našu općinu i sve obitelji to je velika tragedija. Tragedija je da se nešto takvo desi starijim ljudima, a kamoli ovakvoj mladosti čiji je prosjek 20 godina. U vrijeme kada nas mladi napuštaju trbuhom za kruhom, nama se događa da u isto vrijeme pogine četvero praktički djece. Svim obiteljima izražavamo našu najiskreniju sućut”, izjavio je načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević te dodao da će Općina proglasiti Dan žalosti i to na dan sahrane četvero mladih.

Otac poginule djevojke je, kako se doznaje, prometni policajac.

Susjedi: Poginuli mladić je bio dobar u svemu, baš je upisao fakultet

Cijelo mjesto je zavijeno tugom. Susjedi imaju samo riječi hvale za mladića koji je vozio automobil.

“Bio je dečko za primjer. Ima taj auto godinu dana. Ja ne znam je li on brzo vozio. Taj je dečko bio u svemu dobar, u svemu. Sad je fakultet upisao i sve”, kaže jedan poznanik.

No, apeliraju na vozače i upozoravaju da se na ovoj istoj cesti već dogodilo puno prometnih nesreća.

“Brzo se vozi, i kroz selo i van sela. Ja sam imao dvije nesreće. U prometnim nesrećama su mi poginula dvojica sinova. Jedan, od pet godina, njega je pregazila jedna žena”, kaže jedan mještanin.

“Voze tuda čak i s 90 i 100, tu je već bilo tri, četiri nesreće. Poručujem svima mladima, stagnirajte na tome”, dodaje drugi.

“Rezali smo lim, trebala nam je pomoć”

“Zabili su se u temelje obiteljske kuće u kojoj živi bračni par sa sinom. Obitelj je zvala hitnu pomoć i policiju, a policija nas”, rekao je za Dnevnik.hr Josip Palošev, zapovjednik DVD-a Stari Mikanovci.

“Rezali smo lim, izvukli smo dvoje, ali za još dvoje smo morali upomoć zvati kolege iz JVP-a Vinkovci. Mi imamo svoj alat, ali za ovo nam je trebala pomoć”, kaže Palošev. Vatrogasci su na terenu bili do 6:45.

“Između kanala preko kojeg su preletjeli i kuće ima osam metara. Prije toga je nekih 100 metara klizio po polju. Ne možemo dokučiti kako vozač nije reagirao”, kaže vatrogasac i dodaje da ga je nesreća potresla.

“Bio sam u ratu, prevozio ranjenike. Svašta sam vidio u ratu, ali ovako nešto nisam doživio”, zaključuje Palošev.

Bild.ba

Previous articleUlovili soma od 92 kilograma!
Next articleVidović Krišto otkrila kad planira staviti masku u Saboru