DF se javio priopćenjem punim prijezira prema Hrvatima i hrvatskim političkim predstavnicima

Priopćenje Demokratske fronte prenosimo u cijelosti i bez interveniranja u pravopisna posrnuća.

Željko Komšić | Izvor: REUTERS/Fedja Krvavac

Demokratska fronta trostrukog uzurpatora Željka Komšića smatra da su posljednji pozivi “HDZ-a na teritorijalnu reorganizaciju Bosne i Hercegovine na principima Udruženog zločinačkog pothvata u ovom konkretnom slučaju, ništa drugo nego proizvodnja magle i kupovina vremena s ciljem blokiranja sredstava koja su neophodna za provođenje izbora”.

“HDZ naprosto time želi skrenuti fokus pažnje sa blokada koje vrše kadrovi te stranke u Vijeću ministara na čelu sa ministrom finansija BiH Vjekoslavom Bevandom. Kratkoročni cilj HDZ-a jeste blokada izbornog procesa a dugoročni destabilizacija države Bosne i Hercegovine obzirom da nisu prihvaćeni njihovi zahtjevi koji su u suprotnosti sa demokratskim standardima i presudama Evropskog suda za ljudska prava. Imajući u vidu da su cijelu agendu i političku poziciju kad je riječ o izmjenama Izbornog zakona BiH, izgradili na lažima zbog kojih premijer Hrvatske Andrej Plenković u Briselu trpi brojne neugodnosti, ne treba nimalo sumnjati u to da Dragan Čović i HDZ lažu kada izražavaju tobožnju vlastitu spremnost za izbore.

Po ko zna koji put cilj je obmanuti javnost kako bi se država Bosna i Hercegovina i njene institucije našle u bezizlaznom položaju. Dio proruskih političkih elita iz Zagreba i dalje nastavlja pružati aktivnu pomoć HDZ-u BiH u blokadi izbornog procesa, zanemarajući jasan stav Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije po istom pitanju.

S tim u vezi Demokratska fronta pozdravlja najave sankcija lideru HDZ-a Draganu Čoviću zbog opstrukcije izbornog procesa”, navode iz Demokratske fronte.

SOURCEBild.ba
Previous articleČović: Proces teritorijalnog preustroja počinje, ako Bošnjaci ponove isto to će biti kraj BiH
Next articleZamislite samo kakvu su grešku sinoć napravili navijači Reala s ove snimke
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Savo

Treba Covica ustrojiti dosta je unistavo dobre odnose bosanski Hrvata i Bosnjaka! Narodi zele zivjet a ne se prepucavat!