DF se pohvalila, pazite sad, svojim ministrima zdravstva sa županijskih razina

Demokratska fronta (DF) oglasila se priopćenjem u kojem izaražava podršku ministrima zdravstva u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu, Rusmiru Mesihoviću i Dajani Čolić.

Uz podsjećanje da u posljednja dvadeset i četri sata u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu nije zabilježen niti jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom, DF navodi da napori u borbi protiv pandemije koji su poduzeti od strane ministara u koje DF ima puno povjerenje daju za sada rezultate koji su u europskom prosjeku, pa čak i iznad tog prosjeka.

Ističu kako su ponosni na to da ministri DF-a nisu poklekli pred pritiskom, malicioznim komentarima pa čak ni pred uvredama kojima su bili izloženi dok su davali kao što i danas daju sve od sebe, kako bi stanje pandemije držali pod kontrolom.

“Zajedno sa svojim timovima, i svim radnicima iz zdravstvenog sektora, dali su i daju ogroman doprinos u borbi protiv pandemije.

Želimo također istaći da su ministri zdravstva koji dolaze iz DF-a, u poplavi političkog populizma i sveopćeg pozerstva bili najtiši unatoč brojim napadima i osporavanjima, a da pri tome imaju najbolje rezultate.


Oni nisu galamili, niti galame, nego su radili i rade. Stoga mi u DF-u nećemo nikome dozvoliti, pa makar on dolazio iz DF-a da obezvrjeđuje njihove napore“, navodi se u priopćenju.

Uz izraze zabrinutosti stanjem pandemije u Republici Srpskoj, i naglim porastom oboljelih, DF najavljuje kako će zamoliti ministricu Čolić i ministra Mesihovića da svojim znanjem i iskustvom pomognu zdravstveni sistem manjeg bh.entiteta, ukoliko rukovodeći ljudi tog zdravstvenog sistema budu smatrali da im je pomoć potrebna.

Bild.ba

Previous articleMostarski teatar mladih pripremio pet online predstava za svibanj
Next articlePoznati hrvatski znanstvenik raskrinkao Svjetsku zdravstvenu organizaciju