Dobila šest mjeseci zatvora jer nije otišla u karantenu

Dobila šest mjeseci zatvora jer nije otišla u karantenu

Foto: EPA

28-godišnja Asher Faye Vander Sanden kažnjena je sa šest mjeseci zatvora jer je prekršila pravila o samoizolaciji u Australiji, javlja BBC.

Djevojka je provela mjesec dana u saveznoj državi Victoriji koja je teško pogođena koronavirusom. Dopušteno joj je da se vrati kući u Perth koji se nalazi u Zapadnoj Australiji te joj je određena karantena u hotelu u trajanju od 14 dana na njen vlastiti trošak. 

28-godišnjakinja tajno ušla u državu i otišla u kuću roditelja

No ona se tajno u kamionu prevezla u Perth i otišla u kuću roditelja gdje je kasnije uhićena. U saveznoj državi Zapadnoj Australiji, naime, kršenje pravila karantene strogo se kažnjava zatvorom do 12 mjeseci ili novčanom kaznom u iznosu od 27.000 funti.

John Hammond, odvjetnik Vander Sanden rekao je kako je otputovala u Victoriju kako bi se brinula o bolesnoj sestri, no da više nije mogla tamo izdržati. Odvjetnik je rekao kako je došavši u kuću roditelja bila u samoizolaciji te da nije bila s nikim u kontaktu.

Sudac Andrew Matthews je rekao kako je počinila “vrlo opasan prekršaj” koji je mogao završiti širenjem virusa te joj odredio kaznu od šest mjeseci zatvora.

Bild.ba