Dodik ide u St. Peterburg, sastat će se s Putinom

Dodik je dodao da su epilog predstojeći susreti s Lavrovom u Srbiji, a potom i Putinom, te da smatra da će to izazvati određene reakcije na Zapadu.

Vladimir Putin i Milorad Dodik | Foto: TASS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će u utorak, 7. lipnja, razgovarati s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom u Beogradu, a deset dana poslije s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu.

“Pritišću nas sa svih strana da se priključimo sankcijama protiv Rusije i da tako pokažemo neki svoj entuzijazam. Odlučili smo da to ne učinimo, jer znamo da će ova nepogoda proći i da ćemo morati surađivati i imati dobre odnose s Rusijom”, rekao je Dodik danas u Šipovu.

Istaknuo je da je situacija u BiH danas podijeljena više nego ikada ranije, ali je ukazao da nije namjera da se pokvare odnosi sa Zapadom, iako s te strane svakodnevno stižu pritisci da se uvedu sankcije Rusiji.

Dodik je dodao da su epilog predstojeći susreti s Lavrovom u Srbiji, a potom i Putinom, te da smatra da će to izazvati određene reakcije na Zapadu.

“Moje je da vama osiguram stabilnost. Republika Srpska je danas stabilna, pokazuje još jednom da pored silnih nastojanja i na unutarnjem i vanjskom planu zna naći odgovor i ostati stabilna”, rekao je Dodik.


Milorad Dodik dobio je poziv za sudjelovanje na 25. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu gdje bi trebao razgovarati s Putinom.

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov boravit će u Srbiji 6. i 7. lipnja, gdje će sastati s predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

SOURCEBild.ba
Previous articleHrvat koji je bio u Azovu otvorio dušu: Ne namjerava se vraćati u Ukrajini, obrušio se na Zelenskog…
Next articleŽupa Teslić: Otac primio prvu pričest zajedno sa svojih dvoje djece
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments