Dodik komentirao najavu da Milošević ide na proslavu Oluje

Dodik komentirao najavu da Milošević ide na proslavu Oluje

Srpski član BiH Predsjedništva Milorad Dodik usprotivio se odlasku potpredsjednika hrvatske vlade, SDSS-ova Borisa Miloševića u Knin na obljetnicu Oluje kazavši da bi to bilo nekorektno prema Srbima i srpskim žrtvama iz proteklog rata i istodobno dalo legitimitet hrvatskoj operaciji. 

Ako bilo koji Srbin ode tamo u ime srpske zajednice, onda on tome daje legitimitet. To je neprihvatljivo i mislim da se to neće dogoditi”, rekao je Dodik u izjavi za medije u petak. 

Po njegovim riječima Oluja simbolizira progon, egzodus, etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj. Kritizirao je i predstavnike hrvatskih vlasti koji očekuju da se predstavnik Srba pojavi u Kninu na ceremoniji obilježavanja vojno-redarstvene operacije Oluje kojom su oslobođeni dijelovi Hrvatske pod okupacijom srpskih pobunjenika.  

“Јoš nisam informiran da je to definitivna stvar, ali želim reći da sam protiv toga jer mislim da nije ni korektno od vlasti u Hrvatskoj da tako nešto traže, niti je korektno od bilo kojeg Srbina da ode na takvo mjesto“, dodao je  Dodik. 

Plenković najavio da Milošević dolazi u Knin

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako je sa SDSS-om i predstavnicima srpske manjine dogovoreno da će na proslavi obljetnice “Oluje “u Kninu  5. kolovoza sudjelovati potpredsjednik vlade Boris Milošević, a da će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved bit će na obilježavanju zločina u Gruborima.

Bild.ba