Dodik nagovijestio da će SNSD podržati Cikotića, evo što je potrebno da se to dogodi

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH, kazao je danas novinarima da je za sljedeću sedmicu najavio i konkretnije informacije vezane za proces imenovanja na čelnim pozicijama u državnim institucijama.

-Mislim da je krajnje vrijeme da se to dogodi, da sve ono što je prošlo proceduru bude imenovano i naravno da se popuni Vijeće ministara na mjestima gdje postoji potreba, kao što je Ministarstvo sigurnosti – poručio je Dodik, a prenosi Avaz.ba.

On je pojasnio da postoji određena raspodjela među narodima, te da SDA želi novi dogovor koji, prema Dodikovom shvaćanju, podrazumijeva da sve ostane isto, osim pozicije direktora Uprave za neizravno oporezivanje.

Ako je to tako, ja se slažem, ali da se deblokira sve to i da se konačno završi ta priča. Prošlo je gotovo pola mandata – izjavio je Dodik.

Prijedlog SDA za ministra sigurnosti BiH je Selmo Cikotić kojega hrvatske žrtve rata drže odgovornim za progon 15 tisuća Bugojanskih Hrvata kao i za smrt 200 bugojanskih Hrvata kroz samo par dana, podsjeća Bild.ba.


Ovaj stav braniteljskih udruga Bugojna podržala su i odgovarajuća tijela Hrvatskog narodnog sabora pa zbog toga predstavnici stranaka HNS-a neće podržati Cikotića kao novog ministra sigurnosti.

Bild.ba

Previous articleŠiri se istraga: Aleksandar Zolak novi je osumnjičenik u aferi Respiratori
Next articleBožinović: Do ponedjeljka ćemo revidirati odluku o granicama