‘Dok je OHR-a, ne možemo govoriti o neovisnoj Bosni i Hercegovini’

‘Dok je OHR-a, ne možemo govoriti o neovisnoj Bosni i Hercegovini’

Raguž je istaknuo kako, dok postoji OHR, ne možemo govoriti o slobodnoj nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini.

Hrvati su prihvatili neradni dan, ali ništa ne slave, Srbi nemaju ni neradni dan niti išta slave, rekao je za Bild.ba Slaven Raguž komentirajući današnji Dan nezavisnosti.

Raguž je istaknuo kako, dok postoji OHR, ne možemo govoriti o slobodnoj nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini.

– Ne može se govoriti o bilo kakvoj neovisnoj BiH dok u njoj postoji OHR kao živuća negacija i neovisnosti i suverenosti. Uz to, ovi što danas najzagovorljivije i glasnije slave današnji dan zaboraviše kako je tada muslimanska politička struktura izišla na referendum u duhu Sporazuma Karadžić Filipović, u cilju dogovora odnosa u nekoj budućoj inačici Jugoslavije zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom. Zbog toga nisu pristali na referendumsko ‘Livanjsko pitanje’, a kasnije su odbili i Cutileirov plan – ističe Raguž.

Hrvati su, kaže, jedini shvaćali što se događa.

– Dok su oni pjevali i plesali na Yutelovom koncertu za mir, Hrvati su jedini tada u BiH shvaćali kako nam predstoji teško ratno razdoblje, pa su zbog toga pristali na reformulaciju referendumskog pitanja i stvaranje buduće države BiH – rekao je predsjednik HRS-a Bildu.

Čudno mu je iu zašto Bošnjaci današnji dan slave uz slike Tita i zastave SR BiH.

– Danas imamo sliku kako Bošnjaci kao slave neovisnost, Hrvati su prihvatili neradni dan, ali ništa ne slave, Srbi nemaju ni neradni dan niti išta slave. No, ono što je meni najsmješnije i što najbolje pokazuje lakrdiju ovog dans jesu proslave Dana neovisnosti uz slike druga Tita i zastave SRBiH. Pa kad im je tako lijepo bilo u Jugoslaviji, što su glasovali na referendumu “ZA” – zaključio je Raguž.

Bild.ba