Državni tajnik MORH-a: Program Oluje u suradnji s HZJZ-om

Državni tajnik MORH-a: Program Oluje u suradnji s HZJZ-om

Ilustracija

Na predstavljanju programa obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja 4. i 5. kolovoza u Kninu predsjednik Organizacijskog odbora, državni tajnik MORH-a Zdravko Jakop rekao je u petak da je cjelokupni program koncipiran u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Predsjednik Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice VRO Oluje državni tajnik Jakop zahvalio je danas u Kninu svima u pripremi programa te onima koji će sudjelovati u njegovoj provedbi, pri čemu je posebice istaknuo epidemiologe koji su pripremili preporuke u skladu s propisanim mjerama i ograničenjima.

Državni tajnik Jakop predstavio je program za utorak i srijedu, 4. i 5. kolovoza 2020., ističući kako je cjelokupni program koncipiran u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo s obzirom na ovogodišnje specifične okolnosti uzrokovane pandemijom, priopćeno je popodne iz MORH-a .

Epidemiolog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Pavle Jeličić rekao je kako su preporuke epidemiološke struke bile temelj za planiranje organizacije obljetnice.

“Zajedno s kolegama iz Županijskog stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije bili smo na terenu, vidjeli situaciju, procijenili rizik i dali preporuke”, rekao je dr. Jeličić i pozvao sve one koji pripadaju rizičnoj skupini ili imaju bilo kakve simptome koronavirusa da ostanu kod kuće.

Isto tako, one koji dolaze na obljetnicu podsjetio je na obavezno pridržavanje fizičkog razmaka od 1,5 metara u zatvorenim prostorijama i metar na otvorenome, zatim na preporuku nošenja maske u zatvorenim prostorijama ako se ne može održavati razmak te na što češću dezinfekciju ruku.

Izbjegavati rukovanja, grljenja, ljubljenja 

“Izbjegavajte rukovanja, grljenja, ljubljenja, čestitanja. Obljetnicu možemo dostojanstveno proslaviti i bez fizičkih kontakata. Cilj nam je smanjiti rizik od potencijalnog prijenosa koronavirusa”, istaknuo je dr. Jeličić.

Državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenka Benić izvijestila je o aktivnostima tog ministarstva u sklopu Organizacijskog odbora koje se odnose na hrvatske branitelje pri čemu je, među ostalim, istaknula: “Na adrese svih članova obitelji poginulih i nestalih u operaciji Oluja uputili smo kartu sjećanja – pismo kojim se sjećamo njihovih i naših poginulih sa zamolbom da ovogodišnji program prate putem televizijskih ekrana.”

Bild.ba