Dva bošnjačka odbili bolju suradnju s Amerikom, ali bi priznali Kosovo

Izvor: Mediji

Drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je novinarima da su danas na sjednici on i predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasovali da BiH prizna Kosovo kao neovisnu državu, dok je treći član Milorad Dodik glasovao protiv, ali da će to biti predmet daljnjih rasprava.

Komšić je naglasio da je Kosovo realnost, jer je to neovisna država te da u takvoj postavci stvari Veleposlanstvo BiH neće biti premješteno u Jeruzalem, prenosi Fena.

To je epilog dvije izvanredne sjednice Predsjedništva, jedna koju je zatražio član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik o premještanju Veleposlanstva BiH iz Tel Aviva u Jeruzalem, a druga izvanredna sjednica sazvana je na zahtjev člana Predsjedništva BiH i predsjednika Demokratske fronte (DF) Željka Komšića na kojoj bi se razmatralo pitanje priznanja Kosova.

Bild.baKomentari

Next Post

Dodik glasovao protiv priznanja Kosova što znači da BiH ne priznaje tu državu

Čet ruj 17 , 2020
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će pokrenuti pitanje vitalnog interesa na prijedlog odluke o priznanju Kosova. Dodik je potvrdio da na današnjoj izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH nije usvojen prijedlog odluke o priznanju BiH samoproglašenog Kosova jer je on bio protiv toga. Naveo je da će se […]