Dva nova slučaja korone u Hrvatskoj

Foto: Hina
Foto: Hina

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je dva, čime je ukupan broj oboljelih od korona virusa 2254, priopćio je Stožer civilne zaštite.

Obje novooboljele osobe su iz Grada Zagreba. Do sada su testirane 70.254 osobe, od toga 144 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je sedam osoba. Na respiratoru nema pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2140, što je šest novoozdravljenih u 24 sata.

Ukupan broj preminulih je 107.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u ponedjeljak je donio tri odluke:


Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

Odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Bild.ba

Previous articleU slučaju drugog vala koronavirusa u BiH neće biti restriktivnih mjera
Next articleAntoniette Čerkez obožavatelje oduševila fotografijom “s posla”