Dvije njegovateljice Doma umirovljenika u Banja Luci među novih 26 zaraženih u RS

Republika Srpska bliži se brojci od 1100 zaraženih osoba koronavirusom, javljaju danas iz resornog ministarstva u tom entitetu.
Foto: Srna
Foto: Fena

U Institutu za javno zdravstvo i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (RS) u protekla 24 sata testirano je 587 uzoraka, a pozitivnih na koronavirus je 26, među kojima je i jedan liječnik iz banjolučke bolnice te dvije njegovateljice Doma umirovljenika u Banjoj Luci.

-Sinoć su poduzete sve mjere u tom domu, urađena je dezinfekcija, a uzeti su uzorci od 68 osoba vezano samo za kontakte u samom objektu. Očekujemo rezultate i pratimo situaciju – rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić jutros na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

On je naveo da se u RS-u radi nadzor nad njegovateljima ili radnicima u domovima za starije osobe.

-Ukupan broj zaraženih u RS-u povećao se na 528, jer su dvije osobe, iz Banje Luke i Trebinja, testiranje uradile u Federaciji BiH – kazao je Šeranić.

Precizirao je da je u RS-u opravljenih 251.


-Kada je riječ o novo zaraženim, 12 je muškaraca i 14 žena, od čega osam iz Banje Luke, osam iz Nevesinja, po dvije osobe iz Kneževa i Laktaša, i po jedna iz Čelinca, Modriče, Trebinja, Oštre Luke, Sokoca i Gacka.

-Kod većine ovih osoba se radi o bliskom kontaktu s pozitivnim osobama – rekao je resorni ministar.

U RS-u je do sada izvršeno 7.571 laboratorijsko testiranje na koronavirus.

Trenutno su u tom bh. entitetu pod zdravstvenim nadzorom 4.187 osoba, a iz nadzora je izašlo njih 19.602, javila je Fena.

Od posljedica koronavirusa u RS-u preminulo je 16 osoba.

Bild.ba

Previous articleFrancuz koji je prebolio koronu: Morao sam ponovno učiti disati
Next articleCovid-19 se uvukao među vojsku, zaraženi vojnici OS BiH i članovi njihovih obitelji