Dvojac iz Mostara dobio mjesec dana pritvora zbog pljački

Zbog pljački po gradu.

Zbog pljački po gradu.

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 27.12.2021. godine, određen je pritvor u trajanju od najduže 1 (jedan) mjesec Kenanu Zukanoviću zv. „Ruske“ (1997.), iz Mostara i Alenu Mujkanoviću (2000.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili dva kaznena djela Razbojstva i jedno kazneno djelo Teške krađe i to dana 09.12.2021. godine i dana 20.12.2021. godine na štetu ljekarne „Lupriv Plus“, u ulici Kardinala Stepinca br. 17, u Mostaru i dana 24.12.2021. godine na štetu ljekarne „Tilia“, na Trgu Ivana Krndelja br. 28, u Mostaru, dok je osumnjičeni Kenan Zukanović sam počinio dva kaznena djela Teške krađe i to dana 11.12.2021. godine na štetu supermarketa „Brojler“ u ulici Maršala Tita br. 57, u Mostaru i dana 23/24.12.2021. godine na štetu „IC štamparije Mostar“ u ulici Maršala Tita br. 96, u Mostaru, kojim prilikama su otuđivali novac iz kasa.

Osumnjičeni su kaznena djela Razbojstva počinili uz prijetnju da će izravno napasti na život i tijelo uposlenih djelatnica, te uz uporabu opasnog oruđa-noža od njih zahtijevali predaju novca koji su protupravno pribavili za sebe, dok su kaznena djela Teške krađe počinili na način da su podesnim sredstvom provaljivali u unutrašnjost objekata, te iz kasa otuđivali novac.

Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kaznena djela, a za ta kaznena djela se može izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji s PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.


 

SOURCEBild.ba
Previous articleOpsadno stanje u Crnoj Gori: Muškarac prijeti da će aktivirati bombu ispred banke
Next articleKod Bosanskog Grahova pukla brana na umjetnom jezeru
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments