Epidemiološka situacija u Distriktu ocijenjena povoljnom

Na devetoj redovitoj sjednici zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH razmatrali su informaciju o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Distriktu koja je ocijenjena povoljnom, izvijestili su u četvrtak iz te skupštine.

Pored toga, uz amandmane, usvojili su Prijedlog odluke o raspolaganju imovinom Distrikta preko specijalne pogodbe.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić kazao je kako se kroz ovakvo raspolaganje javnom imovinom stječu uvjeti za konkretna ulaganja Elektroprenosa BiH na prostoru Distrikta u svrhu poboljšanja opskrbe električnom energijom gospodarstva i građana.

Također su razmatrana i usvojena izvješća o provedenim procedurama za izbor kao i odluke o imenovanju člana upravnih odbora javnih poduzeća “Radio Brčko” i “Luka” Brčko i članova Upravnog odbora Javnog poduzeća “Ceste Brčko”.

– Zastupnici su bili na visini zadatka. Odradili smo veći dio dnevnog reda, a nekoliko informacija koje su odložene razmatrat ćemo prije početka iduće redovite sjednice koja bi trebala biti za 14 dana – istaknuo je Milić.


Prije devete, završena je osma redovita sjednica na kojoj je Skupština, između ostalog, primila na znanje Izvješće o radu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH za 2020. godinu.

Predsjednik Skupštine napomenuo je kako je dan osvrt na nerasvijetljeno ubojstvo djevojčice Suzane Simikić od prije 20 godina i da je javnosti poslana poruka da taj slučaj nije zatvoren, da se i dalje poduzimaju određeni napori te da su osigurane i novčane naknade za one koji mogu pružiti informacije.

Glavni tužitelj Zekerija Mujkanović rekao je kako je prošle godine urađeno manje predmeta u odnosu na 2019. godinu i da su po optužnicama Tužiteljstva sudovi donijeli osuđujuće presude u 96 posto tih predmeta.

Previous articleBlagdan je Tijelova
Next articleKomšićev potrčko divljao po Beogradu. Odvela ga policija