Evo kako će izgledati shopping centar na granici BiH i RH

Kažu da nema pravog ekonomskog razvoja bez određene lokacije ili više njih u kojima bi buknuo shopping turizam, koji se definira kao putovanje u inozemstvo s ciljem kupovine određene robe.

Obično je to roba koja je nedostupna u domicilu, jeftinija ili atraktivnija, ali u posljednje vrijeme to su i one destinacije koje koje nude drugačija iskustva kupovine. Zaokret Bosne i Hercegovine u ovom smjeru nedavno je najavila i ministar trgovine i turzima Republike Srpske Suzana Gašić, kazavši kako se ovaj dio BiH zbog pandemije suočava s velikim manjkom stranih turista, međutim, vlasti traže, kako kaže ministrica, alternativne načine i mogućnosti kako da podrže turizam i opstanu u ovim uvjetima, piše Večernji.ba.

“Cilj je da ovaj dio BiH učinimo sigurnim okruženjem za sve buduće turiste. Ne znamo šta nas očekuje u budućnosti, ali nadamo se da će se situacija stabilizirati i mi želimo biti spremni”, rekla je Gašić.

Kao logičan slijed tih najava privodi se kraju velika investicija u Gradišci, gdje bi u listopadu trebao biti otvoren Centrum retail park koji je već više od 90 posto završen. “Ovo je jedini retail park na ovom području, a svojom blizinom zanimljiv je ne samo za kupce koji žive u BiH, već i one u Hrvatskoj i Srbiji.

Sadržajem koji nudi, dobrom pozicijom, kao i pristupačnošću svoje lokacije sa svih putnih pravaca koji prolaze kroz Gradišku, ovaj retail park u kratkom roku postat će ne samo mjesto dobre kupovine, prilika za nova radna mjesta, već i odredište vrhunske zabave za cijelu obitelj”, istaknuo je Branko Vidaković, komercijalni direktor kompanije “Centrum Trade”.


U objektu će svoje mjesto naći brojni svjetski trgovački, tehnološki i modni brendovi, a boljem iskustvu kupovine pomoći će i niz pratećih ugostiteljskih i zabavnih sadržaja. 

Bild.ba

Previous articleSkočio broj novozaraženih u BiH, 19 preminulih
Next articleHrvati Teslića prijavili SIP BiH zbog moguće zloupotrebe glasova, SIPA im pretresa prostorije