Evo kakvo je stanje u Hrvatskoj

Evo kakvo je stanje u Hrvatskoj

U protekla 24 sata zabilježeno je 65 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 855, izvijestio je Stožer Civilne zaštite. Među njima su 142 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Tri osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 4857 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 136 preminulo, a 3866 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 3271 osoba. Do danas su ukupno testirane 112 003 osobe, od toga 1489 u posljednja 24 sata.

Prema podacima lokalnih stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata najviše je novih slučajeva zabilježeno u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Zagrebu.

Po jedan novi slučaj bilježe Zagrebačka i Osječko-baranjska županija. Dva slučaja zabilježena su u Šibensko-kninskoj, a šest u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji od kojih je koronavirus potvrđen jednom zaposleniku u bjelovarskoj Gradskoj upravi koji je već bio u samoizolaciji. Zbog toga su od sutra najavili novi način rada Gradske uprave. U Splitsko-dalmatinskoj županiji 12 je novozaraženih, a 10 novooboljelih bilježi Istarska županija u kojoj je jedna osoba preminula.

– Tih 10 novozaraženih osoba, što je vrlo bitno, su sve iz postojećih kontakata, iz samoizolacije, tako da nema novih žarišta. U 24 sata to smo i referirali, jedna osoba u visokoj dobi je nažalost preminula, koja je bila zaražena, ali je imala puno raznih kroničnih bolesti. Za sada situacija je stabilna. Veliki je broj turista je u Istri, gotovo 200 tisuća i nadam se da ćemo i dalje situaciju držati pod kontrolom – poručio je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Bild.ba