Francuski tajkun napadnut od strane lopova, udarali ga palicom

Bivšeg francuskog ministra i bivšeg vlasnika Adidasa, skandalima opterećenog tajkuna Bernard Tapieja i njegovu suprugu, napali su lopovi tijekom pljačke njihovog doma blizu Pariza, objavila je policija u nedjelju.

Tapie i supruga spavali su kada su četiri muškarca provalila u kuću u Combs-la-Villeu blizu Pariza oko 00:30 u nedjelju, nakon čega su ih premlatili i zavezali električnim kablovima.

Dominique Tapie se uspjela osloboditi i iz susjedove je kuće nazvala policiju. Ima blage ozljede od nekoliko udaraca u lice i prevezena je u bolnicu na pregled.

Očekuje se da će uskoro biti puštena. “Ona je dobro”, rekao je unuk Rodolphe Tapie.

Sedamdesetosmogodišnjeg Bernarda su pljačkaši udarili palicom u glavu, ali je odbio medicinsku pomoć, ijavila je tužiteljica Beatrice Angelelli.


Lopovi su ukrali dva sata, od kojih je jedan Rolex, naušnice, narukvice i prsten, kazao je za AFP izvor blizak istrazi.

Tapie, kratkotrajni ministar 1992. u vladi socijalista Francoisa Mitteranda, koji je izgradio sportsko i medijsko poslovno carstvo, imao je više problema s pravosudnim sustavom.

Bogatstvo je stekao preuzimajući propale tvrtke navodno sumnjivim metodama.

Često se razmetao svojim bogatstvom pa je tako kupio jahtu od 72 metra i nogometni klub Olimpique Marseille koji je osvojio naslov francuskih prvaka dok mu je on bio vlasnik.

Tapiea se sumnjičilo i za navodno namještanje utakmica u prvoj francuskoj nogometnoj ligi.

Bild.ba

Previous articleParadoks u Srbiji: Uhićeno pet antivaksera, jedan je bio cijepljen…
Next articleDodik raskrinkao bošnjačku politiku: “Imaju zabludu da mogu Hrvate istjerati iz BiH”