Gori u Eronetu, sindikalisti optužuju Vilima Primorca i upravu, evo zbog čega

Gori u Eronetu, sindikalisti optužuju Vilima Primorca i upravu, evo zbog čega

Predsjednik Sindikata HT-a Mostar Saša Živković upozorio je u četvrtak u Mostaru na višemjesečno opstruiranje Uprave HT-a vezano za zaključivanje granskog kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u FBiH te je za sljedeći tjedan najavio izlazak radnika HT-a na ulice.

– Po sadašnjem stanju stvari, jedina prepreka zaključivanju granskog ugovora je Uprava HT-a na čijem čelu sjedi Vilim Primorac – izjavio je Živković.

Kazao je kako se oko pet tisuća djelatnika HT-a Mostar i BH Telecoma već šest mjeseci “bez ikakva opravdanja uskraćuje za sve ono što imaju njihove kolege u ostalim javnim poduzećima”.

Po Živkovićevim riječima, prema informacijama kojima on raspolaže, a vezane su za pregovore koji se vode u Sarajevu između reprezentativnih sindikata, uprava telekoma i Vlade FBiH, jedina sporna stvar da bi se granski ugovor zaključio je nepostojanje suglasnost Uprave HT-a.

– Samo smo tražili da se u doba pandemije zaštite radnici i jedne i druge kompanije dodatnih 12 mjeseci – kazao je Živković.

Dodao je kako u nedostatku informacija radnici sumnjaju u namjeru privatizacije telekomunikacijskog sektora u Federaciji BiH.

Predstavnici Sindikata još jednom su pozvali Upravu HT-a da da pismenu suglasnost za zaključenje granskog kolektivnog ugovora, u suprotnom najavili su prosvjed u Mostaru za utorak, 22. prosinca.

Fena