GP BiH zaplijenila čak 21.750 kutija cigareta

Fena

Prilikom granične kontrole kombija bh. registarskih oznaka na području Foče u utorak je zaplijenjeno 21.750 kutija različitih vrsta cigareta bez akcijskih markica.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se V. M. (1989.) i V. K. (1957.), državljani BiH, koji su krijumčarili cigarete iz Crne Gore u BiH. Tržišna vrijednost cigareta procjenjuje se na najmanje 110.000 KM, priopćila je Granična policija BiH.

Krijumčarenje su spriječili Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno s policijskim službenicima Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad, Jedinice granične policije Hum i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

“Navedene aktivnosti, i pored svih problema s migrantskom krizom, predstavljaju opredijeljenost GPBiH u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta, a posebno onih kojima se nanosi šteta proračunu institucija BiH, što potvrđuju posljednje zapljene cigareta u srpnju 2020. godine, u ukupnom iznosu 42.990 kutija cigareta, tržišne vrijednosti 214.950 KM”, izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

O događaju su obaviješteni Tužiteljstvo BiH i Sud BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, stoji u priopćenju.


Bild.ba

Previous articleU Stocu se od 24. do 26. srpnja održava festival ‘Slovo Gorčina’
Next articleSIP BiH: Ako proračun uskoro ne bude usvojen izbori se odgađaju