Gradsko vijeće na Viber pogon: Boška Ćavar prisegnula iz izolacije

Gradsko vijeće na Viber pogon: Boška Ćavar prisegnula iz izolacije

Vijećnici u Gradskom vijeću Grada Mostara su odlučili, budući da je vijećnica Naše stranke Boška Ćavar u izolaciji, da se omogući davanje prisege vijećnici putem on-line sustava pred Vijećem.

Potom su vijećnicu nazvali putem Vibera te je položila zakletvu, prenosi Bljesak.

Odlučeno je da se formira povjerenstvo od tri člana (na slici), koje je nakon davanja prisege otišlo do stana vijećnice i preuzelo potpisanu prisegu.

Naime, prvu sjednicu mostarskog gradskog Vijeća obilježile su stanke.

Na jednoj su klubovi naroda birali svoje predsjednike pa je odlučeno da Zlatko Guzin bude predsjednik Kluba Bošnjaka, a Velibor Milivojević predsjednik Kluba Srba u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Nakon toga je uslijedila stanka jer se postavilo pitanje oko statusa vijećnice Boške Ćavar budući da je pozitivna na Covid-19 pa nije položila zakletvu.

Nakon što je Boška Ćavar prisegnula, opet je proglašena stanka kako bi Klub Hrvata izabrao predsjedatelja.

U međuvremenu, odabrani su čelnici Kluba Bošnjaka i Kluba Srba a to su Zlatko Guzin i Velibor Milivojević, javlja Bljesak.

Naime, na početku sjednice vođena je rasprava o dnevnom redu na koji nije uvršten Statut, a vijećnici se baš i nisu snašli u procedurama pa im je “uskočio” i sam mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Bild.ba