Granična policija BiH je, hvala Bogu, pojasnila može li se iz BiH u RH

Granična policija BiH
Granična policija BiH
Granična policija BiH
Granična policija BiH

Granična policija BiH je pojasnila može li se iz BiH u RH. Priopćili su kako je to moguće, uz, kako kažu, ispunjavanje nekoliko uvjeta.

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske (RH) donesenom u utorak, državljanima trećih zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu, od večeras u ponoć omogućen je ulazak u RH uz ispunjavanje određenih uvjeta.

Ulazak u Hrvatsku dopušten je osobama koje putuju zbog turističkih ili drugih poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes, osobama koje putuju zbog školovanja ili drugih neodgodivih osobnih razloga, diplomatima, policijskim službenicima u obavljanju njihovih poslova, službama i timovima Civilne zaštite, osoblju međunarodnih organizacija i međunarodnom vojnom osoblje u obavljanju njihovih funkcija te putnicima u tranzitu.

Također je dopušten ulazak zdravstvenih djelatnika, zdravstvenih istraživača i suradnika, stručnjaka za skrb o starijima te osobama koje zahtijevaju hitno medicinsko liječenje, prekograničnim radnicima, prijevoznicima robe i drugom prometnom osoblju u mjeri u kojoj je to potrebno, prenosi Bild.

– Osobe koje ispunjavaju navedene uvjete trebaju se najaviti online putem aplikacije entercroatia.mup.hr te ostaviti potrebne podatke kako se ne bi stvarale gužve na graničnim prijelazima prilikom njihova ispunjavanja. Osobama koje ispunjavaju uvjete omogućit će se prelazak preko graničnih prijelaza RH uz pridržavanje općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – navode iz Granične policije BiH.


Odluka stupa na snagu u srijedu, 1. srpnja, i primjenjuje se do 15. srpnja, stoji u priopćenju.

Bild.ba

Previous articleUhićen slovenski ministar za gospodarstvo, bio je korumpiran
Next articleVladimir Putin pozvao Ruse da podrže ustavne reforme