HBŽ: Upozorenje građanima na ozbiljnu epidemiološku situaciju

Zavod za javno zdravstvo Hercegbosanske županije (HBŽ) upozorio je na sve složeniju epidemiološku situaciju u toj županiji te u povodu nadolazečih blagdana pozvao građane na savjesno ponašanje i pridržavanje naredbi i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Prema podacima Zavoda do jučer, 29. listopada u HBŽ-u je registrirano 405 aktivnih slučajeva koronavirusa od čega u Livnu 294, u Tomislavgradu 90, u Drvaru 12, Kupresu 4 te u Glamoču 5 osoba, što govori da se epidemiološka situacija na području te županije pogoršava iz dana u dan.

U povodu nadolazećih blagdana Svih Svetih i Dušnog dana iz Zavoda za javno zdravstvo pozivaju građane na savjesno ponašanje i pridržavanje naredbi i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

“S ciljem smanjivanja rizika od covida-19, kao i zaštite osobnog zdravlja, za vrijeme okupljanja, služenja svetih misa i
posjeta grobljima našim pokojnima, nužno je pridržavati se osobne zaštite, držanja razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, odnosno potrebno je obvezno pridržavanje preporuka donesenih od Zavoda za javno zdravstvo u FBiH”, poručuju iz Zavoda.

Dodaju kako je novi val bolesti covid-19 izazvao velike probleme u zdravstvenom sustavu na području HBŽ-a.


Velik je broj zaraženih kojima je potrebna liječnička pomoć, a sve je manje dostupnog liječničkog osoblja, jer mnogi liječnici su u samoizolaciji ili su i sami pozitivni. S toga iz Zavoda još jednom pozivaju građane na ozbiljnost situacije i samoodgovornost, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Bild.ba

Previous articleU ŽZH 32 novozaraženih i 27 oporavljenih
Next articleUlizivanje diktatoru? U Sarajevu na vijećnici obasjana zastava Turske