Hercegovci u strahu: Zmije sve bliže obiteljskim kućama

Sve se češće susreću otrovnice poskoci i šarke, koje u ovo doba godine, nakon zimskog mirovanja, imaju u sebi najviše otrova

Foto: Bild.ba

Radnici Javne ustanove “Ekologija i sigurnost” Trebinje su u svibnju, ispred i u objektima u prigradskim naseljima, uhvatili i na siguran način uklonili tri zmije.

“Sve tri smo uhvatili na hvataljku koja služi za tu namjenu, jer su dvije bile poprilično dugačke i ničim se drugim nisu mogle uhvatiti zbog bojazni od ugriza. Sve smo nakon uklanjanja žive pustili u prirodu”, kaže Mišo Pamučina iz JU “Ekologija i sigurnost”.

Jedna od ove tri zmije, dužine oko metar i pol, već je bila ušla u prizemnu kuću u predgrađu Trebinja, druga je pronađena u blizini jedne trebinjske javne ustanove, dok je treća uklonjena također u blizini kuće.

Zmije su, kako kažu stručnjaci iz ove tvrtke, u cijeloj Hercegovini već izmiljele po kamenjaru, gdje se sve češće susreću otrovnice poskoci i šarke, koje u ovo doba godine, nakon zimskog mirovanja, imaju u sebi najviše otrova.

I trebinjski liječnici su uputili upozorenje građanima da budu na oprezu, naročito prilikom boravka u prirodi, pišu “Nezavisne”.


SOURCEBild.ba
Previous articleBrutalno pretukao ženu: Davio je i udarao u trbuh, a ona je u šestom mjesecu trudnoće
Next articleOtac dvoje djece u dom primio Ukrajinku koja je pobjegla od rata pa napustio obitelj zbog nje
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments