HNS BiH: Puna potpora ministru Bevandi na inzistiranju poštivanja zakonitosti u odlukama o aranžmanu s MMF-om

Hrvatski narodni sabor oštro osuđuje nastup Stranke demokratske akcije i predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića, koji stvara dodatne i nepotrebne pukotine u ionako poljuljano partnerstvo na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini.

“Smatramo nepotrebnim iznošenje čistih provokacija, spinova, kao i etiketiranje hrvatskih političkih predstavnika za propast aranžmana s MMF-om”, priopćeno je iz HNS-a.

Hrvatski narodni sabor daje punu potporu zamjeniku predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministru financija i riznice Vjekoslavu Bevandi na inzistiranju poštivanja zakonitosti i nedopuštanja izvaninstitucionalnog djelovanja pojedincima, pa ni strankama.

“Upozoravamo, Fiskalno vijeće Bosne i Hercegovine je tijelo uspostavljeno zakonom, te po tome zakonu mora funkcionirati i donositi odluke”, poručuju iz HNS-a.

Napominju bošnjačkim političkim predstavnicima, a informiraju ukupnu javnost u Bosni i Hercegovini, kako Fiskalno vijeće BiH odlučuje o aranžmanima s MMF-om, na čiju se sjednicu gospodin Novalić nije udostojao doći.


“Sjednica Fiskalnog vijeća služi tomu da se politički predstavnici izjasne o novom tekstu i novom iznosu zaduženja, a radi se o kreditnim sredstvima, za što očito gospodin Novalić ili njegova stranka, nisu spremni preuzeti odgovornost”, priopćeno je.

Istaknuto je da su Hrvatski dužnosnici izabrani u tijela vlasti, spremni raditi uz konkretne prijedloge, mjere i aktivnosti, kao i odgovoriti svim zadaćama u skladu s Ustavom i nadležnostima koje propisuje Ustav i u skladu sa zakonskim procedurama, bez obzira o kojoj se razini vlasti govorilo.

-Pozivamo bošnjačke političke predstavnike, da prihvate zakonsko djelovanje i doprinesu zajedničkom prevladavanju krize koja je pogodila sve u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz HNS-a.

Previous articleU Hrvatskoj potvrđeno novih 88 slučajeva zaraze korona virusom
Next articleIncident u karanteni u Tuzli: Studenti razvalili vrata i izašli iz izolacije, reagirala i policija