Hotel Zenica karantena za povratnike iz inozemstva

Foto: Fena
Foto: Fena

Zbog velikog priliva bh. građana iz inozemstva, Kantonalni stožer civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona prisiljen je tražiti nove smještajne kapacitete pa će od sutra karantena za te osobe postati i Hotel Zenica – rekao je za Fenu direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica Senad Huseinagić.

“Hotel Zenica ima 84 sobe i kompletan će biti namjenjen za karantenu. Sutra će biti spreman da prima naše građane, ali mi tijekom dana moramo naći još neki objekt uz magistarlni put M-17, za one koji dođu tokom dana”, rekao je.

Već smo osigurali Čardak u općini Usora, koji ima osam soba, zatim motel Bistrica (16), Konak (11) i Sjaj (10) u Maglaju, ali to nije dovoljno – ističe Huseinagić, i dodaje da svaka osoba koja bude upućena u karantin mora imati zasebnu sobu, kupaonicu i WC.

Studentski centar Zenica već je opredijeljen za zdravstveno osoblje Kantonalne bolnice u Zenici (KBZ), ali, napominje Huseinagić, nije prikladan za karantenu jer ne može osigurati hranu.

Sobe Đačkog doma u Zenici su velike, a nemaju ni zasebno kupatilo i WC pa i taj objekt otpada za karantenu.


Đački bi dom, napominje Husejnagić, eventualno mogao biti izolatorij za osobe pozitivne na koronavirus, ali za sada ima dovoljno mjesta u izolatoriju depadansa KBZ-a.

Bild.ba

Previous articlePožari u Mostaru, Konjicu i Rami i dalje aktivni
Next articleLegenda Liverpoola otpuštena iz bolnice: Moramo biti sretni što ih imamo