Hrabra Širokobriježanka pobijedila rak! “Samo smo vjerovali”

Hrabra Širokobriježanka pobijedila rak! “Samo smo vjerovali”

Dijana Kvesić iz Širokoga Brijega govorila je o svojoj borbi i pobjedi nad rakom vrata maternice u sklopu projekta HEROIC.

Naš obiteljski moto je jedan citat iz Biblije koji glasi ‘Ne boj se, samo vjeruj!’. Time smo se vodili, nismo se bojali, samo smo vjerovali i tako smo herojski pobijedili rak, ističe majka četvero djece koja je ovim putem pozvala sve žene na preventivne preglede i mogućnosti cijepljenja protiv HPV-a.

Podsjećamo, HEROIC je javnozdravstveno edukativni projekt Hrvatske lige protiv raka koji se temelji na suvremenom trendu integrativne onkološke prakse i sverastućeg koncepta življenja s rakom i preživljavanja nakon dijagnoze raka.

Ima za cilj javnosti promicati osnaživanje integrirane skrbi onkoloških bolesnika, osvijestiti važnost prevencije nastanka zloćudnih bolesti, dati doprinos očuvanju mentalnog zdravlja te poboljšati reintegraciju i rehabilitaciju onkoloških bolesnika, povezivanjem multidisciplinarnog tima brojnih stručnjaka i karatea kao sporta koji znanstveno dokazano doprinosi psihofizičkom zdravlju i koji bi bio inovativna poveznica u ovom integriranom projektu.

Bild.ba