HRVATSKA Novozaraženih koronavirusom 39, nema novih smrtnih slučajeva

Foto: HRT
Foto: HRT

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata 39 novozaraženih koronavirusom, pa je ukupan broj osoba pozitivnih na Covid-19 narastao na 1534, podaci su u subotu izrečeni na konferenciji za tisak Nacionalnog Stožera civilne zaštite RH.

Ukupno je testirano 15691 osoba, od kojih jučer 1079, pa je kod 9,78 posto testiranih osoba utvrđeno oboljenje, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Izrazio je zadovoljstvo da od jučer nema osoba koje su podlegle bolesti, pa je ukupan broj preminulih od koronavirusa do sada ostao 21, prenosi Hina.

Ne respiratoru se nalaze 32 bolesnika, dva manje nego jučer, a kod kuće su izliječene 82 osobe, pa su do sada ukupno oporavljene 323 osobe.

Ministar Beroš je zahvalio svima koji podržavaju mjere za borbu protiv pandemije i rekao da samo zajedno svi možemo pobijediti tu bolest.


Poručio je građanima da Uskrs shvate kao kratko vrijeme u borbi protiv koronavirusa i da svoju solidarnost, osobito prema starijima, iskažu slanjem čestitki.

Posebno je zahvalio Hrvatskoj ljekarničkoj komori koje će svim osobama s kroničnim bolestima dostaviti receptne lijekove na kućnu adresu.

Previous articleBILD.BA ISTRAŽIO: U “njemačkom Wuhanu” čak 14 posto populacije preboljelo zarazu koronavirusom bez ikakvih simptoma
Next articleBOJE SE ZARAZE U egipatskim selima ne žele pokapati žrtve koronavirusa