Hrvatska uvela nove mjere zbog omicrona

Danas je održana sjednica Vlade Republike Hrvatske.

S obzirom da je nedavno na području Južnoafričke Republike detektirana nova varijanta koronavirusa, zemlje Europske unije održale su izvanredni okrugli stol na visokoj razini o integriranom političkom odgovoru na krizu, kako bi koordinirale odgovor Europske unije na pojavu nove varijante bolesti koronavirusa nazvane omicron, prenosi Anadolu Agency (AA).

Danas je održana sjednica Vlade Republike Hrvatske. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istakao je kako je, od zadnje sjednice Vlade, Stožer civilne zaštite donio sedam novih odluka na nacionalnoj razini.

Za pet odluka koje se odnose na ograničavanje okupljanja, privremenu zabranu i ograničavanje prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske, korištenje zaštitnih maski za lice, rad trgovina i javni prevoz produženo je trajanje epidemioloških mjera do 15. prosinca.

“Budući da novi soj ima potencijal biti puno zarazniji, niz država je donijelo nove strože mjere koje se tiču putovanja. Tako je i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, s ciljem zaštite javnozdravstvenog interesa i sprečavanja širenja novog virusa u Hrvatskoj, 26. studenoga donio odluku kojom se ograničava ulazak za osobe koje dolaze ili su boravile zadnjih 14 dana u Južnoafričkoj Republici, Bocvani, Kraljevini Esvatini, Lesotu, Namibiji, Zimbabveu i Hong Kongu, dok se odlukom od 30. studenoga ograničenje ulaska osoba u Hrvatsku odnosi i na Republiku Mozambik”, naglasio je Božinović.

Kako je kazao, odlukama je ujedno propisano da se za državljane Republike Hrvatske koji dolaze iz tih zemalja uvodi obvezna karantena u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku i obvezno testiranje na virus zadnji dan od karantene.


SOURCEAA
Previous articlePutin veoma upoznat s detaljima političke situacije u BiH
Next articleAuf, Konaković precizno raskrinkao “fildžan političara”: Jedino gore od zastoja i blokada jeste lažna nada…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments