‘Hrvatske vlasti potiču zadržavanje komunističkih laži i širenje neistina o obrambenom Domovinskom ratu’

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto gostovala je u subotu u Stuttgartu gdje je predstavila Zakladu za hrvatsku povijest kojom se stipendiraju znanstvena istraživanja, znanstveni projekti i znanstvene publikacije o novijoj Hrvatskoj povijesti.

Na svojem predstavljanju, Vidović Krišto je rekla da “o Prvom svjetskom ratu ne znamo gotovo ništa jer se u bivšoj totalitarnoj državi nisu smjeli istraživati njegovi uzroci i stvarne činjenice, a povijest Drugog svjetskog rata krivotvorena je od tih istih bivših vlasti”.

– O obrambenom Domovisnkom ratu, kojem smo svjedoci, čiji smo suvremenici, danas, pred našim očima, ponovno se nameću neistine, povijesne manipulacije i izvrtanje činjenica. Jedini način da se ove pogubne pojavnosti po hrvatski identitet i po hrvatsku državnost isprave i za ubuduće spriječe jest znanstveno utemeljeno objavljivanje istine. Hrvatske vlasti, nažalost, ne potiču ovakvo stvaralaštvo, štoviše, stječe se dojam da potiču zadržavanje komunističkih laži i širenje neistina o obrambenom Domovinskom ratu – rekla je, pritom istaknuvši kako sveučilišni profesori ne animiraju studente i doktorante povijesti da obrađuju ova ključna razdoblja hrvatske povijesti, a udruge i pojedinci koji žele povijesnim projektima rasvijetliti istinu, mukotrpno se i nedovoljno organizirano bore za donacije. Upravo zato postoji Zaklada za hrvatsku povijest.

Bild.ba

Previous articleDinamo doveo dvojicu 18-godišnjaka
Next articleOmiljeni neonacist vašeg tate ima koronu