Ibru žestoko napala i osudila LGBT zajednica: Homofob i rasist

Ibru žestoko napala i osudila LGBT zajednica: Homofob i rasist

Glasnogovornik politički organiziranog dijela talijanske LGBT zajednice optužio je Zlatana Ibrahimovića za homofobiju nakon njegovog nastupa na Sanremu.

Šveđanin je bio poseban gost na festivalu u Liguriji na kojem je i zapjevao sa Sinišom Mihajlovićem, a jedan trenutak posebno je naljutio LGBT zajednicu.

Voditelj događaja, umjetnik Amadeus, tražio je od Zlatana da zamisli kako bi izgledao ovaj događaj da se prijenos organizira iz njegove kuće.

“Pjevači u dnevnoj sobi, djevojke sa Zlatanom. Ti u kuhinji dok mi kuhaš kavu”, rekao je Zlatan pa komentirao i Achillea Laura:

“Njega bismo stavili u garažu da pazi na aute, lopovi ne bi ništa ukrali jer bi ga se bojali.”

Lauro je talijanski pjevač kojeg mnogi uspoređuju s Lady Gagom zbog toga što se ne deklarira kao “on” ili “ona”, nego kao “ono”.

Predstavnik LGBT zajednice u razgovoru za La Repubblicu osudio je ovakav Ibrahimovićev istup i podsjetio da Šveđaninu ovo nije prvi put.

“Ibrahimović je još u Španjolskoj pokazao da je sklon homofobnim ispadima. Kad ga je jedan novinar 2010. godine pitao je li homoseksualac, on mu je poručio da mu dovede svoju sestru.”

Marrazzo se osvrnuo i na nedavni sukob Ibrahimovića i Lukakua za koji je Ibrahimović oslobođen svih optužbi, ali Talijan smatra da je, bez obzira na odluku Uefe, Ibrahimović rasistički vrijeđao Lukakua i njegovu majku, prenosi Index.

Bild.ba