Ipak odgođeno zaustavljanje prometa od Mostara prema Čapljini. U međuvremenu, mještani Počitelja prosvjeduju

Koji je razlog prolongirane obustave za sada nije poznato, ali mještani Počitelja su najavili prosvjede za danas u 12 sati kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog zaustavljanja prometa.

Ilustracija

Odgođeno je zaustavljanje prometa na magistrali od Mostara prema Čapljini, koja je bila najavljena za 9 sati zbog izvođenja radova na izgradnji pristupne ceste magistralnog puta M17 na čvoru Počitelj Koridora 5C kao i priključka na ovu prometnicu.

Da se promet odvija u oba pravca uvjerio se Klix, a iz BIHAMK-a je kazano da je zaustavljanje prolongirano za sutra.

Koji je razlog prolongirane obustave za sada nije poznato, ali mještani Počitelja su najavili prosvjede za danas u 12 sati kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog zaustavljanja prometa.

Tvrde da oni nisu bili uključeni u donošenje takve odluke i da će ovaj turistički biser pretrpjeti velike gubitke.

Zaustavljanje prometa, kako je najavljeno, na ovoj važnoj prometnici će se vršiti u tri intervala dnevno sve do 16. kolovoza 2022. godine i to vremenu od 9 do 12:15 sati, od 13:15 do 15 sati te od 17 do 19 sati, osim nedjeljom i praznicima.


Za takav režim prometa zbog radova na izgradnji hercegovačke autoceste je poduzeću Autoceste suglasnost dalo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Po završetku radova na navedenoj dionici, promet na M-17 će biti reguliran uz naizmjenično propuštanje vozila do završetka radova na izgradnji priključka na samoj M-17.

Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati po fazama sukladno elaboratu plana upravljanja prometa i to: Faza I: totalna obustava prometa (osim vozila hitne pomoći, policije, vatrogasne službe, vozila oružanih snaga BiH, vozila na redovitom održavanju cesta i slično) u razdoblju kako slijedi: od 9 do 12:15 sati; od 13:15 do 15 sati i od 17 do 19 sati.

Faza II i III: naizmjenično propuštanje vozila jednom prometnom trakom uz reguliranje prometa semaforima.

Za vrijeme totalne obustave prometa, sudionici u prometu mogu koristiti alternativne pravce: – M-6: dionica 003 Tasovčići – Masline koja se nastavlja na M-17.3: dionica 001 Buna – Masline. M-6: Tasovčići – Trebižat koja se nastavlja na R-425a: Trebižat – Tromeđa koja se nastavlja na M-17.4: Tromeđa – Mostar.

M-6: Tasovčići – Domanovići koja se nastavlja na Lokalnu cestu: Domanovići-Buna koja se nastavlja M- 17.3: Buna spoj s M-17. “JP Autoceste Federacije BiH je detaljnom analizom prometnog opterećenja kroz određene periode dana, kao i u komunikaciji s lokalnim putničkim prijevoznicima, utvrdilo termine zatvaranja ceste na način da se omogući nesmetan promet kada su vršni sati te su na taj način minimizirani negativni efekti istoga”, navode iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Imajući u vidu sve naprijed navedeno naglašavaju da će potpuna obustava prometa biti na snazi do završetka zemljanih radova na “kritičnom” potezu pristupne ceste.

Nakon toga će kako navode, promet teći uz naizmjenično propuštanje vozila, napominjući da se u periodu izvođenja radova i planiranih obustava, preporuča korištenje alternativnih pravaca M17-Buna-Domanovići-Čapljina i M17 – Čitluk – Čapljina na kojima je moguće nesmetano prometovanje svih vrsta vozila bez ograničenja.

“Planiramo pratiti stvarno stanje prometa te po potrebi korigirati i prilagođavati periode zatvaranja magistralne ceste M-17 kako sigurnost prometa ne bi bila ugrožena o čemu će se javnost blagovremeno obavijestiti te Vas ovim putem molimo za razumijevanje”, poručuju iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

 

SOURCEBild.ba
Previous articleBrkić: Sve veći broj zemalja zanima se za stanje u BiH. Znaju i razumiju poziciju bh. Hrvata
Next articleNjemački diplomat ‘otkrio’ Putinov plan: ‘Želi izazvati glad kako bi destabilizirao Europu’
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments