Iranci zaplijenili brod koji je prevozio krijumčareni dizel

Iran učestalo zaustavlja brodove koji se navodno koriste za krijumčarenje goriva.

Pronađeno je više od 150 tisuća litara krijumčarenog dizela, a pritvoreno je 11 članova posade.

Iranska revolucionarna garda objavila je u subotu da je zaplijenila strani brod u Perzijskom zaljevu koji je prevozio krijumčareni dizel.

Zapovjednik Iranske revolucionarne garde Ahmad Hadžijan rekao je da je pritvoreno 11 članova posade, ali nije rekao koje su nacionalnosti niti o kojem je brodu riječ.

“Nakon inspekcije pronađeno je više od 150 tisuća litara krijumčarenog dizela”, kazao je Hadžijan, a objavila je iranskad državna televizija.

Poluslužbena novinska agencija Farsi, bliska Iranskoj revolucionarnoj gardi, objavila je video na kojemu se vidi da gliseri presreću brod na koji se potom ukrcavaju pripadnici Iranske revolucionarne garde.


Iran, u kojemu je cijena goriva među najnižima u svijetu zbog velikih izvora nafte, državnih subvencija i pada vrijednosti nacionalne valute uslijed američkih sankcija, bori se s krijumčarenjem goriva kopnenim putem u susjedne zemlje i morskim putem u bogate zaljevske monarhije.

Iran učestalo zaustavlja brodove koji se navodno koriste za krijumčarenje goriva.

Hadžijan je rekao da će se njegova postrojba “odlučno boriti” s krijumčarenjem na moru kako bi zaštitila iransku ekonomiju.

Ranije je službena novinska agencija IRNA objavila fotografija koja pokazuje, kako su naveli, strani brod koji prevozi gorivo.

SOURCEHina
Previous articleHNK Vukovar objavio izgled novih dresova: Izgledaju sjajno, a sve je oduševio jedan detalj!
Next articleKakva igra Pašalića! Zabio dva gola i namjestio jedan
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments