Islamistički ekstremist izvršio teroristički napad, 18 poginulih

Foto: MOHAMMAD ISMAIL

Još 57 osoba ranjeno je u napadu koji se dogodio u zapadnom dijelu grada, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Tariq Arian i dodao da bi broj žrtava mogao rasti…

Najmanje 18 osoba ubijeno je u samoubilačkom bombaškom napadu na obrazovni centar u afganistanskom glavnom gradu Kabulu u subotu, a odgovornost za napad preuzela je tzv. Islamska država.

Još 57 osoba ranjeno je u napadu koji se dogodio u zapadnom dijelu grada, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Tariq Arian i dodao da bi broj žrtava mogao rasti.

Bombaš je pokušao ući u centar, no raznio se dok se približavao zaštitarima, reklo je ministarstvo.

Incident je izazvao bijes i široku osudu u Afganistanu.

Predsjednička palača izjavila je da bi talibani trebali pristati na prekid vatre.

Civilni predstavnik NATO-a u Afganistanu, Stefano Pontecorvo, odgovorio je da “uzimanje mladih nevinih života nikad nije prihvatljivo.”

Odgovornost za napad zasad je preuzela džihadistička skupina, tzv. Islamska država na društvenoj mreži Telegram, ne predočivši nikakve dokaze za to.

Eksplozija se dogodila u dijelu Kabula u kojem većinski žive šijitski Hazari.

Militanti Islamske države učestalo su ciljali obrazovne centre u kojima su studenti većinom bili Hazari, etničke manjine sljedbenice šijitskog islama.

Posljednji bombaški napad Islamske države takve vrste bio je samoubilački napad na obrazovni centar Mahdi-e Mawood u istom dijelu grada. Tada je ubijeno 48 osoba, prenosi Hina.

Bild.baKomentari

Next Post

Stipe Miočić: Volio bih se boriti u Hrvatskoj kad prođe korona

Ned lis 25 , 2020
Stipe Miočić, UFC-ov teškaški prvak, odgovarao je na pitanja fanova tijekom druženja koje su on i The Players’ Tribune ovoga tjedna organizirali na Twitteru. Jedno od pitanja bilo je ima li u planu odraditi borbu u Hrvatskoj jednom kada se svijet oporavi i vrati u normalu, prenosi Fightsite. – Kada […]
Stipe Miočić